Grootste Amateur Kunstenaars Wedstrijd 2011 Het Vierkante Ei

Jan de Ruijter Houtsnede Raaf in winters landschap Houtsnede Winters bos Houtsnede Uiltje in de Nacht Houtsnede Wadden Houtsneden in kleur Mysterieuze mannen Vogels Buiten Winter Zelfportretten Portretten Aquarel Pastel Olieverf Aquarel Pastel Lino druk Latten Havengezichten 1 Havengezichten 2 Olieverf stillevens Olieverf Bretagne Elisa en Julie Vroeg Vroeger Vroegst Zoeken Expo Bird'Art a l'Artboretum Aubonne Suisse Vierkante Ei 2011 Haags Straat Nieuws Expo Voorburg 08 Gastenboek  Aan het werk Contact Pagina Links

Nachtcafé

Nachtcafé

Met dit werk heb ik 2011 meegedaan aan de grootste amateur kunstenaars wedstrijd van Nederland. Mij werk werd geselecteerd voor uiteindelijk de halve finale. Van de 2200 werken kwam mijn werk bij de laatste 60 en werd drie weken tentoongesteld in het van Abbe Museum in Eindhoven.

Nachtcafé.

Een schilderij over verlangen. Dit schilderij geeft een nachtcafé weer. Je bent buiten en de zwarte stroken versterken het gevoel van buitengesloten zijn. Het doet je verlangen naar het café, de warme en gezelligheid, sterk toenemen.

Het Vierkante Ei werd in 2010 voor de derde keer georganiseerd. De prijs is een crossmediaal samenwerkingsverband tussen de Volkskrant, Cultura, NTR, Kunstfactor en zes Nederlandse musea: Van Abbemuseum, Fries Museum, De Vleeshal, Stedelijk Museum Schiedam, Centraal Museum en de Hermitage. In meerdere voorrondes door het hele land werd het aantal inzendingen teruggebracht tot de zes finalisten: Ruud Oeben, Frank Visser, Barbara Zuurbier, Petra van der Steen, Willeke Fledderus en de uiteindelijke winnaar Mattijn Franssen.

Tweeëntwintighonderd kunstenaars - het enorme aantal aanmeldingen voor het Vierkante Ei staat niet op zich. Voor de derde editie is de wedstrijd uitgebreid met een extra ronde. De beste werken van de voorrondes gaan door naar een halve finale expositie van drie weken in het Van Abbemuseum te Eindhoven. Een unieke kans voor amateurkunstenaars om hun kunstwerk te exposeren in een museum met een imposante collectie van werken van onder andere Picasso, Chagall, Kandinsky, Mondriaan en Appel. De halve finale expositie is van 12 tot en met 30 april in het Van Abbemuseum en daar worden de beste zes kandidaten geselecteerd die doorgaan naar de finale in een rechtstreekse uitzending van het door Joost Karhof gepresenteerde Kunststof TV op 17 april 2011.

Nachtcafé

acryl, 36 x 58 cm op board.